6 λαχταριστές πίτες για το πασχαλινό τραπέζι

6 λαχταριστές πίτες για το πασχαλινό τραπέζι

Το τέλειο ορεκτικό: όση μείνει, θα φαγωθεί την επόμενη μέρα.

Όλοι ξέρουμε ποιος πρωταγωνιστεί στο πασχαλινό τραπέζι, δε θέλω κάτι άλλο να του κλέψει τη λάμψη της ημέρας. Όμως μέχρι να φτιαχτεί το αρνάκι (γιατί κάποιες ώρες τις παίρνει) τα στομάχια γουργουρίζουν αλύπητα. Άσε που δεν τρώνε όλοι αρνάκι. Άλλου του μυρίζει, άλλος είναι vegetarian και τα παιδιά όλο και κάτι θέλουν να τσιμπολογούν γιατί είναι στην ανάπτυξη. Οπότε μια σπιτική πίτα με χρυσοψημένο φύλλο και γέμιση από λαχανικά, είναι το τέλειο ορεκτικό. Θα φαγωθεί απ’ όλους και όση μείνει, θα φαγωθεί την επόμενη μέρα. Στο εγγυώμαι. Παρακάτω, οι 6 αγαπημένες μου ειδικά για εκείνη τη μέρα.

Κρεμμυδόπιτα με απάκι και γραβιέρα

Αξίζει μερικά “δάκρυα κρεμμυδιών” αυτή η μερακλίδικη πίτα με τα κρητικά αρώματα. Θα συνοδεύσει τέλεια τη ρακή, τα τσίπουρα, τα κρασιά και ό,τι άλλο καταναλώσεις *υπεύθυνα* στο εορταστικό τραπέζι. Συνταγή εδώ.

Μπατσαριά Ιωαννίνων

Εάν θες μια πίτα που θα γιορτάζει τις πρασινάδες και τα ανοιξιάτικα χορταρικά μέσα σ’ όλη την “κρεατίλα” της μέρας, η Μπατσαριά με τον εύκολο καλαμποκένιο χυλό είναι η σωστή επιλογή. Συνταγή εδώ.

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Η κλασική, η αγαπημένη, η default τυρόπιτα που αγαπούν όλοι, ανεξαιρέτως ηλικίας. Δεν έχει τίποτα “ψαγμένο” στην παρασκευή της, όμως είναι της ευκολίας και θα χορτάσει τα στομάχια όσων τους “μυρίζει” το αρνάκι. Συνταγή εδώ.

Πιπερόπιτα (πίτα με πιπεριές Φλωρίνης)

Οκ, η πιπερόπιτα δεν είναι το πρώτο που σκέφτεσαι για ορεκτικό του Πάσχα. Γιατί όμως; Είναι πρωτότυπη, δίνει λίγο χρώμα σε ένα κατα τα άλλα προβλέψιμο τραπέζι και εκμεταλλεύεται πλήρως τις ολόγλυκες ανοιξιάτικες πιπεριές. Συνταγή εδώ.

Κολοκυθόπιτα με φέτα

Άλλη μια πίτα που γιορτάζει την Άνοιξη και θ’ αγαπηθεί απ’ τους περισσότερους στο τραπέζι. Κι αν δεν φαγωθεί, ακόμα καλύτερα: θα αποτελεί το τέλειο μεσημεριανό της επόμενης μέρας, όταν δεν θα θες να ξαναδείς κρέας για μερικές μέρες. Συνταγή εδώ.

Μελιτζανόπιτα με φέτα

Μελωμένες μελιτζάνες, ολόγλυκα κρεμμύδια, μπόλικη φέτα και κεφαλοτύρι κάνουν την πιο ζουμερή γέμιση σε αυτή την πίτα, που θα γίνει ο καλύτερος πρόλογος για το “on the way” καλοκαίρι. Συνταγή εδώ.

#FeedYourDreams,

Anna

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διαβάστε επίσης